Ръсел Уестбрук не искаше сезонът за Оклахома Сити да свърши, което бе съвсем реално да се случи, след като Тъндър губеше с 46:71 8 минути и половина преди края на третата част в мач №5 срещу Юта. 

Гардът обаче наниза 33 от своите 45 точки през второто полувреме и изведе Гръмотевиците до триумф със 107:99. Джаз обаче все още водят с 3-2 победи и ще бъдат домакини в мач №6. 

„Знаехме, че при загуба отпадаме, така че просто исках да дам шанс на отбора да спечели, а и всички момчета не спряха да се борят“ заяви Уестбрук след обрата. Неговият тим се възползва от проблемите с нарушения на високите играчи на съперника, като изравни още до края на третата част, а в последната стигна и до триумфа. 

Вече е ясен и съперника на победителя от тази серия, след като баскетболистите на Хюстън се класираха очаквано за 2-ия кръг на плейофите, след като спечелиха със 122:104 срещу Минесота и преключиха серията с 4-1 успеха. 

Центърът Клинт Капела завърши с 26 точки и 15 борби, Джеймс Хардън вкара 24, а ключова за триумфа се оказа отново третата четвърт, която тексасци спечелиха с 30:15, за да поведат с 11 точки преди последния период. 

Брадата реализира половината точки за отбора си в третата част, а освен това добави и 12 асистенции в мача, който след това домакините държаха под контрол, след като набързо дръпнаха с 92:76. Карл-Антъни Таунс вкара 23 точки за гостите, които обаче бяха наранени от проблеми с коляното на Джими Бътлър, който не игра в последната четвърт.