В Хюстън не са видели пълната сила на Голдън Стейт. Това обяви Кевин Дюрант, който наниза 37 точки, а Уориърс сразиха Ракетите със 119:106 като гости, за да поведат с 1-0 в серията. 

"Не зная дали сме в най-добрия си момент от сезона, но мисля, че със сигурност можем да играем по-добре. В крайна сметка залогът е много висок, играем срещу поставения тим под №1 и искаме да използваме този шанс. Аз просто се опитах да бъда агресивен и съжалявам, че направих някои пропуски" заяви крилото. 

"Да разполагаме с Кевин е наистина лукс. Той е човек, който прави разликата и не знам как може да бъде спрян, тъй като може да направи всеки изстрел, който би искал" заяви треньорът на победителите Стив Кър. 

В същото време при Ракетите опитаха да запазят спокойствие. "Да, Дюрант бе много добър, което можеше да се очаква. Ние обаче направихме много пропуски, грешки, а и допуснахме Клей Томпсън да ни съсипе от тройката. Трябва да изчистим нещата" каза той. 

Джеймс Хардън вкара 41 точки за Хюстън, от които 25 след изолации, но играта на тексасци бе твърде бавна и предвидима, което помогна на Уориърс. 

"За нас няма значение кой е имал лош мач. Всички сме заедно в това и просто трябва да продължим да играем по своя начин, да стреляме, да атакуваме и да сме агресивни. Това трябва да е настройката ни" изтъкна Брадата.