Баскетболистите на Хюстън отговориха подобаващо и разбиха Голдън Стейт със 127:105, за да изравнят резултата на 1-1 победи в серията. Сега обаче предстоят два двубоя в Оукланд. 

Ракетите бяха много по-добри в сравнение с първата среща, като вкараха 16 тройки, спечелиха борбите с 47-36 и не оставиха съмнение в превъзходството си. 

Кевин Дюрант опитваше да държи Уориърс в двубоя, но получи твърде малка подкрепа. Въпреки това предимството остава за Голдън Стейт. 

Мачът тръгна равностойно преди в края на първата четвърт гостите да направят доста пропуски при стрелбата си и в резултат Хюстън дръпна с 26:21 след 12 минути. 

Подемът в играта на домакините продължи и във втората част, в която много силно се включиха Пи Джей Тъкър и Тревър Ариза, които нанизаха важни тройки и имаха общо 29 точки до почивката. 

Голямата разлика обаче идваше от много по-изчистената игра на тексасци, който взаимодействаха по-добре, а и бяха улеснени от твърде многото грешки на Уориърс, които 11 пъти загубиха топката до почивката, след като за целия първи мач това се случи само 9 пъти. 

Разликата започна да се вдига сериозно, като достигна 19 точки при 64:45. Уориърс все пак вкараха последните 5 точки за полувремето и губеха с 14 на почивката. 

След нея тексасци продължиха да контролират сблъсъка и да поддържат аванс от около и над 10 точки. Кевин Дюрант наниза 18 точки в третия период, но в него и Крис Пол се разигра, така че последната част започна при 95:79. 

В нея Уориърс се приближиха до 89:100, след което обаче последваха тройки на Ерик Гордън и Пи Джей Тъкър, Хардън отбеляза 5 точки, авансът скочи до 111:89 и всичко за Голдън Стейт приключи. След това разликата дори стигна до 29 точки. 

Джеймс Хардън и Ерик Гордън вкараха по 27 точки за победителите, Пи Джей Тъкър добави рекордните в плейофите си 22, а Тревър Ариза помогна с 19, като двамата с Тъкър бяха с обща успеваемост 15 от 18. 

За Уориърс Дюрант вкара 38, Стеф Къри добави 16, но реализира едва 1 тройка от 8 опита, докато Клей Томпсън никакъв го нямаше и остана едва с 8 точки.