Баскетболистите на Реал Мадрид ще играят с Фенербахче на финала в Евролигата, след като във втория полуфинал победиха ЦСКА с 92:83. 

Силна защита и добра стрелба отдалеч помогнаха на Белите да се справят с отбор №1 след редовния сезон и да стигнат до битката за трофея в неделя. 

ЦСКА започна силно и успя да дръпне в резултата след силна игра на Кори Хигинс. Нападенията на Реал не бяха много добри в тези минути и логично след първата четвърт руският тим водеше с 30:20. 

Във втората част обаче ситуацията се промени. Реал вкара първите 8 точки за периода, стрелбата отдалеч на испанците потръгна, като те нанизаха 6 тройки във вторите 10 минути и Реал водеше на почивката с 47:46, след като Трей Томпкинс вкара със сирената. 

Подемът при Белите продължи и след почивката и въпреки че не спираха да изпускат от наказателната линия и направиха 14 пропуска от тази позиция, стрелбата отдалеч потръгна. В третата част Реал ограничи съперника до само 10 точки и дръпна с 63:56 преди последния период. 

В него Червените изостанаха с 12 точки при 61:73, но след това се доближиха до 73:76. Серхио Юл обаче отговори с ключова тройка, последва забивка на Густаво Айон и за ЦСКА нямаше връщане назад. 

Юл и Лука Дончич вкараха по 16 точки за победителите, а Густаво Айон и Трей Томпкинс добавиха по 12. Испанците реализира 12 тройки, което също бе ключово за тях. 

За ЦСКА Нандо де Коло отбеляза 20 точки, но при стрелба едва 5 от 15, Уил Клайбърн и Кайл Хайнс добавиха по 16 точки, но като цяло руският състав бе надигран и загуби закономерно.