Реал Мадрид е новият крал на баскетболна Европа. Белите стигнаха до Десета титла от Евролигата, след като надвиха миналогодишния шампион Фенербахче с 85:80 в Белград. 

Двубоят бе равностоен, но Реал се откъсна в третата част, която спечели 25:15. В края турският тим успя да намали изоставането си, но все пак не стигна до обрат. 

Ключовият момент бе 18 секунди преди края, когато при 81:78 Фабиен Косер от испанския тим застана на наказателната линия, но пропусна и при двата си опита. Трей Томпкинс обаче успя да заеме по-добра позиция, да направи добавка и да направи разликата 5 точки, което се оказа решаващо. 

Въпреки двата си пропуска Косер бе жокера на Реал, като завърши със 17 точки, при стрелба от игра 4 от 6, 3 от 3 от тройката и 6 от 8 от наказателната линия. Лука Дончич, който бе избран за МВП и на Файнъл Фор, помогна с 15 точки, макар и да не бе особено ефективен. 

За Фенербахче Николо Мели вкара 28 точки, Брад Уонъмейкър добави 14, но важни фигури като Костас Слукас, Ян Весели и Луиджи Датоме разочароваха и по този начин Желко Обрадович не успя да спечели десетия трофей в забележителната си кариера. 

В мача за трето място Жалгирис удържа 79:77 срещу ЦСКА. Литовците водеха с 24 точки по-малко от 2 минути преди края на третата част, но Армейците се вдигнаха на щурм и бяха близо до знаменит обрат, но пропуснаха шансовете си в последните секунди.