Притиснати до стената, баскетболистите на Кливланд отговориха подобаващо. Кавс нанизаха 17 тройки от 34 опита и сразиха Бостън със 116:86, за да намалят изоставането си в серията на 1-2 победи. Те ще бъдат домакини и в следващия двубой. 

ЛеБрон Джеймс завърши с 27 точки и 12 асистенции, но този път получи и сериозна помощ, тъй като още петима играчи завършиха с двуцифрени показатели, а отборът изглеждаше съвсем различен от първите две срещи.

Домакините дръпнаха с 20:4 още в първите минути и не погледнаха назад. След това разликата продължи да бъде около 20 точки, а през второто полувреме стана още по-сериозна. 

"Подавахме си отлично, движехме се и просто летяхме по паркета" коментира ЛеБрон, чийто тим изглеждаше способен да направи обрат и да стигне отново до финала в НБА. 

Най-голямата разлика дойде при стрелбата отдалеч, след като в първите два мача Кливланд трудно вкарваше. Сега обаче Кайл Корвър бе 4 от 4, Джеймс 3 от 3, а Джей Ар Смит, Джордън Кларксън и Джордж Хил също добавиха по 3 тройки. 

Играта на Бостън изобщо не вървеше, след като отборът успя едва в 39% от стрелбите си, загуби борбата с 34-45, асистенциите с 16-23, а и по точки от правоъгълника също отстъпи с 34-38. 

"Те просто играха по-здраво и по-добре от нас. Надиграха ни и това е" призна треньорът Брад Стивънс.