Младата звезда на баскетболния Реал Мадрид Лука Дончич бе избран за Най-полезен играч в Евролигата за сезона. 

19-годишният словенец стана най-младият спечелил отличието, след като се наслади на невероятна кампания и бе с най-висок коефициент на полезност през сезона. 

Той записа по 16,1 точки, 4,9 борби, 4,3 асистенции, 1,1 откраднати топки и КПД от 21,7. След подобно представяне мнозина смятат, че има голяма вероятност да бъде избран под №1 от Драфта в НБА през юни. 

"Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен, на феновете и на моите съотборници, които ми помогнаха да се подобрявам във всеки един ден. Ключът към тази награда е здрава работа и забавление на игрището" заяви Дончич. 

Освен това за втори пореден сезон получи приза за Изгряваща звезда на турнира и попадна в идеалния отбор на надпреварата заедно с Ян Весели, Торнике Шенгелия, Нандо де Коло и Ник Калатес.  

Довечера от 21,00 часа Дончич ще опита да помогне на Реал да спечели 10-а титла от Евролигата, когато тимът се изправи срещу Фенербахче. Турският отбор защитава трофея си от миналия сезон, а треньорът му Желко Обрадович гледа към 10-о отличие в надпревата в забележителната си кариера.