Баскетболистите на Балкан започнаха със страхотна победа финалната серия в първенството, след като обърнаха Левски със 71:69 в столичната зала "Универсиада". Така Зелените от Ботевград вече имат домакинско предимство, а вторият мач отново е в София в сряда. 

Левски започна по-добре, като дръпна с 13:6 в средата на първата четвърт. Гостите обаче успяха да се върнат в сблъсъка и периодът завърши 19:16 за домакините. 

Във втората част и двата тима продължиха да пропускат, но все пак столичани пак успяха да дръпнат, този път при 29:20. Стрелбата на Балкан до почивката бе едва 29%, като тимът бе 1 от 13 от тройката, но все пак след 20 минути Левски водеше само с 34:28, тъй като и домакините бяха отдалеч само 1 от 12. 

В третата четвърт Левски успя да остане с преднина от няколко точки, като в един момент тя стана 11. Домакините продължиха да бъдат трагични от разстояние, но все пак преди решаващите 10 минути водеха със 7. 

Ключовият момент бе в първите минути на последната част. Невероятна серия от 15:0 за гостите промени тотално нещата на паркета, след като тимът от Ботевград дръпна с 60:52 , а домакините бяха без точка повече от 5 минути. 

Николай Стоянов обаче вкара 4 бързи точки за домакините, за да ги върне в двубоя, а след това и Божидар Аврамов наниза тройка и Левски се приближи само на точка.  

Няколко пропуска и лоши нападения на домакините обаче, не успя да им даде аванс, а с тройка на Венци Петков Балкан дръпна с 68:64. След това две откраднати топки на Зелените им помогна да спечелят време и 25 секунди преди края те все още водеха с 4. 

Станимир Маринов обаче реализира страхотна тройка, за да запази шансовете на Левски. Венци Петков вкара обаче само един фаул и Станимир Маринов изравни след пробив 9 секунди преди сирената. Последва пробив и нарушение срещу Девон Уошингтън, който не трепна от линията, а в последната секунда Мартин Маринов пропусна и така Левски загуби. 

Венци Петков бе героят за победителите с 20 точки от пейката, а Девон Уошингтън добави 13 и 11 борби. Станимир Маринов вкара 19 за домакините.