Стеф Къри се събуди, а това означаваше само едно - големи проблеми за Хюстън. Гaрдът, който в първите два мача от серията имаше общо 34 точки, сега наниза 35, а Голдън Стейт размаза Ракетите със 126:85, за да поведе с 2-1 във финала на Запад в НБА. Уориърс ще са домакини и в следващия двубой. 

Гардът бе изключително агресивен, като наниза 5 тройки и отбеляза 18 точки в третата част, в която отборът му се откъсна решаващо в резултата. След едно от изпълненията си дори си позволи да използва нецензурни думи, като изкрещя "Това е моят ш***н дом", което показа е емоциите, които изпитва. 

"Просто не осъзнах какво говоря. Мама обаче веднага ми изпрати клип и ми каза да си измия устата. Вярно е, че трябва да се държа по-добре" заяви Къри след мача, но в интерес на истината не изглеждаше да съжалява много. 

Успехът с 41 точки бе рекорден в историята на Голдън Стейт в плейофите, като подобри предишното постижение от 39 точки. Кевин Дюрант добави 25 точки, Дреймонд Грийн вкара 10 и взе 17 борби, а калифорнийци постигнаха рекорден 16-и пореден домакински успех в елиминациите, като подобриха рекорда на Чикаго от 1990-91. 

Уориърс показаха здрава защита, като все пак на почивката водеха само с 54:43. След това обаче се развихриха, като спечелиха последната част с 38:18. 

Така те отправиха ясно послания към тексасци, от които паднаха с 22 точки в предишния двубой. Джеймс Хардън вкара 20 точки за Хюстън, но отборът записа едва 39% успеваемост при стрелбата, докато Голдън Стейт бе 52%. 

"Просто бяхме твърде меки" заяви треньорът Майк ДиАнтони, а Хардън добави: "Просто не бяхме достатъчно агресивни. Допуснахме съперникът да натрупа увереност, но като цяло в защита не бяхме на ниво".