Фенове на Левски прекъснаха втория финален мач за баскетболната титла между Сините и Балкан, след като влязоха в конфликт с играчите на гостите. 

Поставени незнайно защо зад пейката на Зелените, привържениците на домакините провокираха гостите още от началото с непрекъснати псувни и обиди, а малко преди почивката се стигна и до първите искри, като Балкан заплаши да не поднови двубоя. 

В резултат агитката на Сините бе преместена няколко реда по-нагоре и мачът продължи, като столичани водеха почти през цялото време, в началото на третата част и с 14 точки. 

Мачът бе прекъснат 3 минути преди края при 66:59 за Левски, след като полетяха бутилки от фенове към пейката на гостите, които отговориха. Намеси се жандармерията, за да спре по-сериозни ексцесии, но случилото се доведе до спиране на мача. 

Съдиите решиха двубоят да се доиграе пред празни трибуни, но феновете на Балкан отказаха да напуснат, след като твърдяха, че не са виновни. Гостите също отказаха да се върнат. Сблъсъкът бе спрян за повече от 1 час, след което бе прекратен и ще се доиграе утре.