Баскетболистите на Хюстън показаха страхотен характер, за да измъкнат 95:92 при гостуването си на Голдън Стейт, с което изравниха резултата във финала на Запад на 2-2. 

Ракетите бяха разбити с 41 точки в предишния сблъсък, но съумяха да постигнат ключов триумф, с който си връщат домакинското предимство и ще бъдат домакини в мач №5. Освен това те спряха серията на Уориърс от 16 поредни победи в "Оракъл Арина" в плейофите. 

Двубоят предложи много обрати и за първи път мач от серията се реши в самия край. Голдън Стейт започна ударно и поведе с 12:0, след като гостите пропуснаха първите си 8 стрелби, направиха грешки и изглеждаха сериозно разколебани. 

Постепенно обаче, тексасци влязоха час, водени разбира се в Джеймс Хардън. Освен това те затегнаха защитата си, което бе по-важното и започнаха да не допускат лесни точки. 

Първата част приключи 28:19 за домакините, но във втората Ракетите продължиха да топят изоставането си. Стрелбата им отдалеч потръгна, Брадата не спираше да бележи, а освен това на два пъти открадна топката при поредни нападения на съперника. 

Това доведе до страхотна серия на Хюстън, който не само че поведе, но и дръпна с 53:43 53 секунди преди почивката след тройка на Крис Пол. Кевин Дюрант вкара 3 наказателни изстрела в оставащото време и така паузата дойде при 53:46 за Хюстън, като Хардън имаше 24 точки. 
 
В третата четвърт обаче, на сцената отново излезе Стеф Къри. Както и в предишния двубой, гардът избухна като наниза 17 точки, от които 5 тройки. Преднината на гостите бързо бе заличена и след 34:17 Уориърс започнаха последния период с аванс от 80:70. 

Те вкараха първите 2 точки в него и дръпнаха с 12, но след това тексасци отговориха, като отбелязаха 9 поредни точки, а след тройка на Тревър Ариза поведоха с 85:84 6 минути преди края. 

Преднината се увеличи до 91:86, но Къри отговори с кош и фаул. Гордън вкара важна тройка за 94:89, след което и двата тима пропуснаха по няколко стрелби. Домакините обаче се приближиха до 92:94 37 секунди до сирената с точни наказателни изстрели, а след като Хардън пропусна имаха и топката 11 секунди преди края. 

Първо Дюрант обаче, бе затворен добре, а след това и Клей Томпсън, който стреля еърбол. Крис Пол овладя и вкара един фаул 5 десети от секундата преди края, след което Къри не успя да стреля навреме за 3, но така или иначе пропусна и Хюстън спечели. 

Джейс Хардън завърши с 30 точки за победителите, макар и само 6 от тях да дойдоха през второто полувреме. Крис Пол наниза 27, а Ерик Гордън 14. За домакините Стеф Къри приключи с 28, Кевин Дюрант с 27, но цялостно Уориърс нямаха ден в стрелбата - 39,3%. Те доминираха в борбите с 49-41, от които 16 в нападение, но и това не помогна.