Баскетболистите на Хюстън измъкнаха още един завързан мач срещу Голдън Стейт и поставиха шампионите на прага на отпадането. 

Ракетите спечелиха с 98:94, за да поведат с 3-2 победи във финала на Запад в НБА. Мач №6 ще бъде в Оукланд, а евентуалният 7-и отново в Тексас. 

Ерик Гордън излезе на сцената, като отбеляза 24 точки от пейката и бе с основен принос за успеха, особено след като Джеймс Хардън и Крис Пол имаха проблеми особено до почивката. 

Неприятното за Ракетите бе, че в последната минута Пол напусна с проблем в  дясното бедро и може да пропусне следващия мач. Преди това той все пак вкара 20 точки, а Джеймс Хардън добави 19, но общата стрелба на двамата бе 11 от 40, като Брадата пропусна и 11-те си опита от тройката. 

Кевин Дюрант реализира 29 точки за гостите, Клей Томпсън добави 23, а Стеф Къри 22, но Уориърс са пред отпадане за първи път от 2016-а, когато на същия етап губеха  1-3 срещу Оклахома Сити преди да спечелят 3 поредни мача. 

Гостите имаха своите шансове в края, въпреки че в 4 минути преди края изоставаха с 86:92. Те вкараха 5 поредни точки преди Ерик Гордън да отбележи тройка за 95:91. Тя обаче бе върната от Дреймонд Грийн 75 секунди преди сирената. 

Последва пропуски на Пол и Хардън, но Голдън Стейт не успя да се възползва, след като Куин Кук и Стеф Къри също пропуснаха. Тревър Ариза взе борбата 10 секунди преди края, но реализира само един наказателен изстрел. След прекъсването гостите имаха топката, но Дреймонд Грийн я изпусна и Ерик Гордън реши всичко с два наказателни изстрела. 

Победителите вкараха едва 37% от стрелбите си, но вке пак реализираха 13 тройки срещу 10 за Голдън Стейт, както и 27 наказателни изстрела срещу 20 за гостите.