В Голдън Стейт опитаха да запазят спокойствие, въпреки втората поредна загуба от Хюстън, след която тимът е само на едно поражение от отпадане, тъй като губи с 2-3. 

През 2016-а Уориърс наваксаха изоставане от 1-3 срещу Оклахома Сити, за да успеят да елиминират Тъндър и сега отново се нуждаят от здрав характер в опит да се справят с Ракетите, от които паднаха с 94:98. Шампионите обаче са оптимисти, че ще доведат нещата до седми решаващ сблъсък. 

"Чувствам се страхотно от позицията ни, въпреки че това може да звучи лудо. Зная какво виждам, зная че играем добре в защита и просто имаме всичко необходимо. Допуснахме някои неточности, които ако изчистим всичко ще е наред. Само трябва да сме малко по-остри. Момчетата са ядосани, че загубихме, но аз съм уверен, че ще успеем" заяви треньорът Стив Кър. 

"В последните два мача не съумяхме да довършим нещата, а можехме да спечелим. Необходимо е да се погрижим за детайлите и знаем, че имаме необходимия талант, за да спечелим. Сега се връщаме у дома и искаме да останем живи. Това е ново предизвикателство, което ще прегърнем" добави Стеф Къри. 

"Ще се върнем тук за мач №7. Ще бъдете глупаци, ако не ми повярвате. Ние сме група шампиони" абсолютно категоричен в прогнозата си бе Дреймонд Грийн.