ЛеБрон Джеймс изигра поредния си фантастичен мач и отказа да излезе в почивка. Суперзвездата отбеляза 46 точки, взе 11 борби и направи 9 асистенции, а Кавс победиха Бостън със 109:99 и изравниха 3-3 в серията. 

"Величие. Шампионска класа. Той просто даде всичко от себе си" заяви треньорът Тайрон Лу, чийто тим ще гостува за решаващия сблъсък на Келтите в понеделник рано сутринта българско време. Детелините са 10-0 у дома до момента в елиминациите. 

ЛеБрон остана на паркета 46 минути, което бе продиктувано и от факта, че Кевин Лав напусна рано заради контузия в главата. Той обаче за пореден път донесе още една голяма победа на отбора си, който бе заплашен от отпадане. 

"В крайна сметка това е просто баскетбол. Зная на какво съм способен и ще вложа всичко каквото имам" коментира Джеймс. 

Джордж Хил помогна за триумфа с 20 точки, а Кливланд се откъсна решаващо във втората част, която спечели с 34:18 и поведе с 11 точки на почивката, след като загуби първия период с 20:25. 

След това домакините успяха да останат напред, но без да могат да се откъснат решаващо. Разликата бе само 7 3 минути преди края, след което ЛеБрон наниза 2 тройки и реши всичко. 

Тери Розиър и Джейлън Браун водеха Бостън с 28 и 27 точки. Селтикс вкараха над 50% от стрелбите си, но загубиха борбата с 31-44 и така и не успяха да ограничат ЛеБрон, който бе 17 от 33 от игра и 5 о т 7 от дистанция. 

"Последният мач няма да е много красив. Ние трябва да сме готови за битка и да намерим начин да спечелим" заяви Маркъс Смарт.