Хюстън Рокетс ще бъде без важна фигура в стремежа да детронира Голдън Стейт Уориърс от върха в НБА. Ракетите, които водят с 3-2 в серията, няма да могат да разчитат на плеймейкъра Крис Пол за гостуването си в Оукланд утре рано сутринта българско време. 

Ветеранът получи разтежение в бедрото в края на мач №5 и няма да може да помогне на отбора си, макар че пътува с тима за Калифорния. Той ще мине нови тестове при завръщането в Тексас, но участието му в потенциален седми сблъсък е несигурно. 

"Очевидно това не е нещо, което искахме. Много ме е яд най-вече за самия него, защото на практика той спечели последните 2 мача за нас. Това обаче е шанс за останалите, а ние имаме доста опции, от които да избираме" заяви треньорът Майк ДиАнтони. 

На мястото на Пол в шестия мач ще стартира Ерик Гордън, който като титуляр през сезона има средно по 21,5 точки и бе в ролята на жокер от пейката. При това положение в ротацията ще влезе Мба а Муте, а може и някой друг като ветерана Джо Джонсън например. 

"Ние сме уверени. И друг път сме били в такава ситуация и момчетата са давали своя принос" показа спокойствие Джеймс Хардън, но със сигурност отсъствието на Крис Пол ще бъде тежък удар върху тексасци, въпреки че без него през  сезона Хюстън е с баланс 15-6, а когато той е бил на пейката в серията, а Брадата е играл, Рокетс са вкарали 11 точки повече.