Баскетолистите на Левски победиха отново Балкан и поведоха с 2-1 във финалната серия. Сините спечелиха със 71:60 в препълнетата зала в Ботевград и са само  на един успех от титлата. Мач №4 отново ще бъде в залата на Балкан. 

Благодарение на няколко борби в нападение и 4 тройки през първата част, Сините успяха да дръпнат с 11 точки, като след 10 минути гостите водеха с 24:15. 

Левски вкара първите 9 точки във втората четвърт, за да се откъсне с 33:15, след като играта на домакините в нападение изобщо не вървеше. Eдва в края периода домакините се окопитиха, вкараха 8 поредни точки и на почивката пасивът им бе 28:40. 

В третия период гостите отново се откъснаха солидно и всичко изглеждаше решено. В последната четвърт щурмът на домакините ги приближи до 54:60, но Станимир Маринов наниза тройка, а след това имаше и други ключови прояви, за да гарантира успеха. 

Той завърши с 25 точки, като наниза 5 тройки. Неманя Милошевич добави 17 от пейката. За домакините Девон Уошингтън се отчете с 14 точки и 12 борби, Джордън Калахан добави 18, но домакините вкараха едва 34% от стрелбите си, като техните резерви отбелязаха едва 5 точки общо.