Баскетболистите на Барселона се класираха за полуфиналите на испанския шампионат, след като в решаващия трети мач победиха Андора с 91:71 и затвориха серията с 2-1, за да успеят да оцелеят. 

Каталунците се откъснаха след серия от 20:4 в първата четвърт, за да дръпнат с 26:16 в края на периода. На почивката авансът им бе само 8, но след като вкараха първите 7 точки след подновяването на играта, всичко стана ясно и те не оставиха съмнение в превъзходството си. 

В битката за място във финала те ще срещнат Баскония, като се играе до 3 успеха, а домакинското предимство е на страната на баските. 

Много по-драматичен бе мача между Валенсия и Гран Канария, който тимът от Канарските острови спечели с 92:89 като гост след продължение, за да елиминира шампиона след 2-1 победи. 

Подобна развръзка бе направо невъзможна, след като по-малко от 10 секунди преди края на редовното време Валенсия водеше с 5 точки. Маркус Ериксон обаче вкара важна тройка, след това Сан Еметерио пропусна от линията да реши всичко. Гал Мекел бе фаулиран една десета преди края и прати двубоя в продължение, в което Гран Канария спечели и сега ще срещне Реал Мадрид в другия мач.