Стеф Къри прие спокойно това, че не спечели наградата за МВП на финалите и заяви, че за него най-важна винаги е била титлата и отборното представяне. 

Гардът направи силна серия срещу Кливланд, но във финалното гласуване загуби с 4-7 гласа срещу съотборника си Кевин Дюрант, който за втора поредна година грабна отличието. 

"За мен винаги най-важното е било, когато се погледна в огледалото да съм сигурен, че всеки път съм давал максимума от себе си. Мога да погледна в очите съотборниците си и ще се гордея от това, че успял да помогна на отбора да стане шампион" заяви Стеф, който вкара 22 тройки в четирите мача. 

"В последните 2 години Кей Ди бе невероятен, особено на финалите и той заслужава отличието. Аз ще бъда най-големият негов фен, но за мен отборното представяне и успехите винаги са били най-важни" добави той. 

Самият Дюрант също не отдаде голямо значение на приза, след като в последния мач се отчете с трипъл-дабъл, а в серията записа средно по 28,7 точки, 10,7 борби и 7,5 асистенции. 

"Има ли това някакво значение? Ние спечелихме поредни титли и не мисля, че на някого му пука. За мен най-важно е пътуването и това, че мога всеки ден да работя с тези момчета, които са невероятни. В тази обстановка ставаш по-добър играч и по-добър човек" каза той.