ЛеБрон Джеймс заяви, че засега няма идея какво ще се случи в бъдеще и къде ще продължи кариерата си. Суперзвездата загуби 6-ия финал в кариерата си и до 29 юни трябва да уведоми Кливланд дали ще стане свободен агент, като му позволява договора. 

Кавалиърс могат да му предложат супермаксимален договор на стойност 205 милиона долара за 5 години, за да остане, но на този етап кандидатите  за подписа му са много, като в списъка влизат Хюстън, ЛА Лейкърс, Филаделфия, Бостън и дори Голдън Стейт. 

"Едно от нещато, които винаги съм взимал под внимание в такива ситуации, е било семейството ми. Трябва да обмисля кое е най-добре за момчетата ми на тази възраст. Преди 4 години, те бяха много по-малки. Сега единият ми син е тинейджър, другият е близо до тази възраст, а имам и малко момиченце. Така че ще помисля внимателно, но семейството винаги е било най-важното за мен" заяви ЛеБрон. 

Отправяйки се към съблекалнята веднага след загубата тази сутрин, Джеймс поздрави първо 13-годишния си син ЛеБрон-младши, както и 10-годишния Брайс. Той обаче изтъкна, че все още има амбиция да печели титли. 

"Вярвам, че мога да дам още много на играта. Върнах се тук, защото имах недовършена работа, но когато си постигнал една цел, поне при мен е така, това ме прави още по-гладен и амбициран за титли. И през този сезон показах, че съм в шампионски режим" изтъкна Краля, който е играл в последните 3 мача от серията с Уориърс с контузия на ръката. 

През последната кампания ЛеБрон игра във всичките 82 мача от редовния сезон, като се отчете с по 27,5 точки, 8,6 борби и 9,1 асистенции в тях, а в плейофите записа по 34 точки, 9 овладени топки и 9 паса при стрелба от игра от 54%. От Кливланд изразиха надежда, че той ще остане, но това не е сигурно, че ще се случи.