Баскетболните мъки на Барселона през сезона приключиха, след като тимът загуби полуфиналния сблъсък в испанското първенство. 

Въпреки че се бореха здраво, каталунците паднаха с 82:88 след продължение от Баскония и с това отстъпиха в серията с 1-3 победи. Както е известно Александър Везенков изобщо не бе в групата за плейофите, а като цяло кампанията бе голям провал, въпреки спечелената Купа на Краля и очакванията са за сериозни промени в състава. 

Те бяха догонващи почти през цялото време, като малко повече от минута преди края бяха с преднина от 6 точки. Щурмът на домакините обаче даде резултат и след важна тройка на Тома Йортел и на забивка на Виктор Клавер след открадната топката, се стигна до равенство при 76:76. 

Гостите изпуснаха при последната си възможност, а в продължението изостанаха с 3 точки при 77:80. Пропуски в стрелбата във важните моменти на домакините обаче помогнаха на баските да стигнат да успеха. Торнике Шенгелия бе над всички с 22 точки, а Мат Джанинг добави 14. 

Така за първи път от 8 години Баскония стига до финал на първенството, като срещу Реал Мадрид ще гони четвъртата си титла. Треньорът на тима Педро Мартинес пък ще се опита за втори пореден сезон да се справи с Белите, след като през 2017-а го направи с Валенсия.