Около 1 милион фенове излязоха по улиците на Оукланд, за да отпразнуват поредната титла в НБА на Голдън Стейт Уориърс. 

Само преди дни калифорнийци стигнаха до третия си успех в последните 4 години, след като разбиха Кливланд с 4-0 и сега се насладиха на още един шампионски парад. 

Качени върху открит автобус Стеф Къри, Кевин Дюрант и останалите, показаха трофея "Лари О'Брайън" на привържениците си, като обиколиха центъра на града в продължение на няколко часа. Играчите пяха, пръскаха се с шампанско и определено се забавляваха. 

В един момент Къри дори слезе сред феновете, като им раздаде фланелки. Гардът носеше и специална шапка с надпис "RUN TMC" в чест на триото на Уориърс от 1989-1991 - Тим Хардуей, Мич Ричмънд и Крис Мълин. 

"Ние не си представяхме, че ще имаме един парад, какво остава за два или три. Това обаче е за вас и ние ще опитаме да ви донесем още такива емоции" обърна се Стеф към привържениците на Уориърс. 

Естествено не липсваха и закачки срещу ЛеБрон Джеймс и Кливланд, като Дреймонд Грийн за втора поредна година се появи с тениска напомняща загубата на Краля. 

Това обаче може да бъде последният подобен парад в Оукланд, тъй като от 2019-а година Голдън Стейт се мести от другата страна на моста - в Сан Франциско, където ще играе мачовете си в чисто нова зала.