Задава ли се нов трус в НБА? Според ESPN звездата на Сан Антонио Кауай Ленърд иска да напусне отбора и гледа към Лос Анджелис и най-вероятно предпочита да отиде в Лейкърс, въпреки че и Клипърс не трябва да се изключва. 

Твърди се, че лидерът на Шпорите и един от най-добрите защитници в Лигата, е недоволен от начина, по който в отбора са се отнесли към него, когато е поискал ново мнение относно контузията в бедрото, заради която пропусна почти целия последен сезон. 

Засега се смята, че Ленърд не е поискал да бъде трансфериран. Треньорът Грег Попович планира разговори с него, но може би те няма да го убедят да остане при тексасци. 

Крилото може да получи супермаксимален договор от Сан Антонио на стойност 219 милиона долара за 5 години. Навсякъде другаде би взел по-малко, но явно не това е важното за него. 

Смята се, че Бостън също би се включил в наддаването за Кауай, който продължава да се възстановява от травмата си и прогресира добре, след като игра само в 9 мача през последната кампания. Слуховете за бъдещето му обаче явно ще се увеличат много сериозно.