Легендата на НБА Шакил О'Нийл обяви, че ЛеБрон Джеймс няма нужда от повече шампионски пръстени, тъй като вече има статут на легенда. 

Само преди дни Краля загуби 6-ия финал в кариерата си и не успя да стигне до 4-ата си титла. За центъра обаче той трябва да спре да се стреми към нови триумфи на всяка цена. 

"В края на кариерата си аз се опитвах да затворя устите на всички и бях твърде алчен и исках нови титли. След 3 поредни с Лейкърс всички казваха, че няма да спечеля отново. След четвъртата с Маями, пак бе същото и обиколих доста отбори в стремежа да го постигна и играх във Финикс, Кливланд и Бостън, но без успех" заяви О'Нийл. 

"Някой ми бе казал, че в последните години ти си създал своята книга. Няма как тогава да напишеш първите и страници. Така че ЛеБрон вече е оставил следа, той е легенда. Има 3 пръстена и може би сега си казва, че трябва да вземе още един и дори повече. Аз обаче на негово място нямаше да го направя, защото това вече просто няма значение. Вече е сравняван с Майкъл Джордън, така че е постигнал много" добави Шак. 

Джеймс трябва да информира Кливланд до полунощ на 29 юни дали приема или се отказва от последната година от договора си, като очакванията са да отхвърли офертата и да стане свободен агент, след което ще започне наддаването за него. 

"Голдън Стейт се превръща в династия и за всички останали ще бъде много трудно да ги спрат. Дори и да се съберат няколко суперзвезди на едно място няма гаранция за успех, освен ако отборът не играе правилно. Дори и присъствието на ЛеБрон не гарантира успеха" каза още Шак.