Кармело Антъни е решил да остане и през следващия сезон в Оклахома Сити Тъндър и да използва опцията, която има в договора си, съобщават американските медии. 

Крилото направи доста слаб сезон и определено не се чувстваше добре в в отбора, доминиран от Ръсел Уестбрук, но въпреки това е преценил да използва възможността да прибере 28 милиона долара, които има в контракта, подписан още с Ню Йорк Никс. 

Антъни е наясно, че ако стане свободен агент не може да се надява на подобна сума, а явно не е готов да направи компромис и за минимална сума пари да отиде в тим, с който ще може да се бори за титлата. 

Мело записа средно едва по 16,2 точки през сезона, като не играеше много с топката, а в плейофите прекара доста време на пейката. Той не се чувстваше комфортно в отбора, но явно това няма да го накара да напусне. 

Това обаче поставя Тъндър в трудна ситуация, тъй като тимът иска да задържи Пол Джордж, който пък се вписа добре до Уестбрук, но все пак вероятността той да напусне в посока ЛА Лейкърс изобщо не е за пренебрегване.