Сагата около звездата на Сан Антонио Спърс и НБА Кауай Ленърд явно ще продължи с пълна сила, тъй като според последните информации от отбора не искат да изпълнят желанията на баскетболиста. 

Недоволен от отношението към него, крилото отказа да играе повече за Шпорите и поиска да бъде трансфериран в Лос Анджелис Лейкърс. Това обаче едва ли ще се случи. 

Според "USA Today" приоритет за тексасци остава задържането на играча, който има договор за още 2 години, но вторият сезон е негово решение, така че през следващото лято може да стане свободен агент. Другият вариант е трансфер, но в отбор от Изтока. 

Причината е, че Сан Антонио няма да иска да подсили директен съперник от Западната конференция, което ако наистина е така поставя Бостън и Филаделфия в много добра позиция, тъй като могат да предложат доста добри баскетболисти в замяна на Кауай. 

Наскоро треньорът на Спърс Грег Попович се срещна с Ленърд в опит да го убеди да промени нямеренията си и да остане при тексасци, но мисията му не е била успешна и баскетболистът продължава да вярва, че бъдещето му е далеч от организацията, с която спечели титлата през 2014-а.