Напълно според очакванията Кевин Дюрант се е разбрал с Голдън Стейт да удължи договора си с шампионите, както бе обявил самият той още преди време. 

Крилото, който спечели 2 титли след отиването си при Уориърс през лятото на 2016-а, очаквано се е разбрал за краткосрочен договор за 1+1 година. 

За първия сезон той ще получи 30 милиона долара, а за втория още 31,5 милиона, като от него обаче ще зависи дали да използва тази възможност или да я откаже и отново да стане свободен агент. 

Дюрант, който бе избран за МВП на финалите през 2017 и 2018, отново е приел е да получава с около 5 милиона по-малко, отколкото позволяват правилата, ако му бе предложен максимален договор. Така той ще спести доста милиони на калифорнийци, които могат да вложат парите в привличането на друг играч. 

Баскетболистът ще навърши 30 години през септември, но се намира в страхотна форма, като през последния сезон се отчете с по 26,4 точки, 6,8 борби и 5,4 асистенции средно на мач. Той успя в 51% от стрелбите си от игра, в 42% от тройката и за 6-и път бе избран в първия тим на Лигата.