Страстите в НБА се поуспокоиха след преминаването на Кауай Ленърд в ЛА Клипърс, но привличането в отбора и на Пол Джордж прави ситуацията около Ръсел Уестбрук интересна. 

При това положение Тъндър влизат в процес на реконструкция и бъдещето на плеймейкъра, който регистрира средно трипъл-дабъл в последните 3 сезона, е неясно. Той и агентът му вече са обсъдили с ОКС ситуацията се говори, че са готови на трансфер, но само в отбор, претендент за титлата. 

Говори се, че Хюстън са проявили интерес, макар че ще е интересно как той би си партнирал отново с Джеймс Хардън. Освен това Ракетите не могат да предложат кой знае какво за Уестбрук. 

Маями Хийт и Детройт Пистънс също са сред тимовете, интересуващи се от Уестбрук, който регистрира по 22,9 точки, 11,1 борби и 10,9 асистенции средно на мач през сезона. Гръмотевиците обаче така и не успявата да прескочат първия кръг на плейофите след раздялата с Кевин Дюрант през 2016 и са готови на сериозни промени. 

В Хюстън има неяснота относно Крис Пол, който има договор за още 3 години, за които ще получи 125 милиона долара. Контрактът на Уестбрук пък ще му донесе 171 милиона, но на този етап изглежда много по-вероятно да бъде трансфериран на Изток.