Суперзвездата на НБА Антъни Дейвис ще пропусне световното първенстно, за да се съсредоточи и подготви максимално за предстоящия си първи сезон с екипа на ЛА Лейкърс. 

Баскетболистът, който без съмнение е в Топ 5 на най-добрите играчи  в света в момента, не изключва възможността да бъде част от отбора за Олимпиадата догодина, но през това лято няма да играе за САЩ. 

Американските медии съобщават, че Дейвис вече е отказал да участва в тренировъчния лагер на националния отбор следващия месец и е уведомил ръководството за решението си. Иначе той бе част от съставите спечелили олимпийско злато през 2012 и световната титла през 2014. 

В събота Веждата официално бе представен като играч на Езерняците, които го привлякоха след сделка с Ню Орлийнс Пеликанс през юни. Заедно с ЛеБрон Джеймс и други силни играчи като ДеМаркъс Къзънс, Айвъри Брадли и Дани Грийн, мнозина поставят калифорнийци сред основните фаворити за титлата, но се очертава здрава битка с градския съперник Клипърс, Хюстън, Юта, Денвър и Портланд в конференцията.