Световното първенство по баскетбол остана без суперзвездата на НБА Янис Антетокумпо, след като Гърция не успя да стигне до 1/4финалите. 

Елините победиха Чехия с 84:77, но се нуждаеха от триумф поне с 12 точки, за да стигнат до елиминациите. Янис остана със скромните 12 точки и определено не бе лидерът, който се очакваше да бъде. 

Чехите обаче творят история с класирането си за следващия етап, което ще стане факт, ако САЩ бие Бразилия. Яромир Бохачих бе голямата фигура за тях с 25 точки, но Томаш Саторански демонстрира качествата си на лидер  с 13 точки, 8 борб и 9 асистенции. 

Като цяло гърците направиха слаб турнир, а и в този мач допуснаха сериозни колебания в играта си. Те все пак дръпнаха със 70:61 в средата на последната четвърт, но Томаш Саторански поведе Чехия, като тимът му вкара 7 точки поред. 

Елините дръпнаха отново със 75:68, но два поредни коша от Саторански на практика решиха всичко. До края гърците опитаха да печелят време с нарушения и Ник Калатес вкара тройка за 84:75 5 секунди до сирената, но Яромир Бохачик гарантира от линията, че чехите ще бъдат на 1/4финал.