Испания очаквано стигна полуфиналите на световното първенство по баскетбол след победа над Полша с 90:78. 

Иберийците контролираха двубоя, като в средата на последната четвърт се откъснаха решаващо и стигнаха до комфортния триумф. На полуфинала те чакат победителя от мача Австралия – Чехия. 

Испанците вкараха 9 поредни точки в средата на втората четвърт, за да дръпнат с 38:28, но бързо бяха застигнати при 39:37. На почивката иберийците водеха с 46:41. 

В третата част разликата стана 13 точки преди поляците да я намалят наполовина и да останат в мача. Виждаше се обаче, че между двата тима има разлика в класите, която трудно може да бъде компенсирана. 

Все пак Полша намали пасива си до 72:76, но кош с нарушение на Вили Ернангомес и 2 тройки на Рики Рубио върнаха добрия аванс на фаворита, като след 85:72 бе ясно, че изненада няма как да има. 

Рики Рубио поведе победителите с 19 точки и 9 асистенции, Вили Ернангомес добави 18 точки, а Руди Фернандес помогна с 16, като от тройката бе 5 от 5. За Полша Ей Джей Слотър реализира 19 и въпреки загубата поляците могат да се гордеят от постигнатото, тъй като никой не ги слагаше в сметките да стигнат толкова далеч в турнира.