ЛеБрон Джеймс направи 10-ия си трипъл-дабъл за сезона, като завърши с 27 точки, 12 борби и 10 асистенции, а ЛА Лейкърс спечели гостуването си в Бруклин със 128:113. 

Краля се приближи само на 17 точки от Коби Брайънт, когото ще изпревари като трети най-добър реализатор в историята в следващия мач в родния му град Филаделфия, но твърди, че реализирането на точки никога не е било най-важното за него. 

„Всеки път, когато съм поставен до най-великите в играта, е наистина страхотно. Реализирането на точки обаче не е кой знае какво за мен. Целта е да бъда максимално добър и успешен с отбора, в който съм“ коментира Джеймс. 

Три поредни тройки в края на третата и началото на последната четвърт дадоха контрола на Езерняците, които се откъснаха със 107:94, след като дотогава мачът вървеше равностойно. Гостите нанизаха впечатляващите 19 изстрела за 3 точки от 38 опита Кайри Ървинг вкара 20 точки за Нетс, които загубиха за 5-и път поред. 

В друг мач Далас бе още по-впечатляващ от дистанция. Тексасци реализираха 22 тройки и спечелиха в Портланд със 133:125, въпреки 47 точки от Деймиън Лилард. Шестича играчи на победитебите реализираха поне по 3 опита от разстояние, а Лука Дончич се отчете с 27 точки за триумфа. 

На Изток Вашингтон спечели гостуването си на Кливланд със 124:112 след 36 точки от Брадли Бийл.