Лидерът на Финикс Сънс Девин Букър ще замени Деймин Лилард в предстоящия Мач на Звездите в НБА. Той бе определен от комисионера на Лигата Адам Силвър. 

Гардът на Портланд отпадна от сблъсъка, след като получи контузия в слабините при загубата от Мемфис през изминалата нощ. След мача плеймейкърът на Трейл Блейзър препоръча именно Букър за свой заместник. 

Лилард трябваше да участва и в конкурса по стрелба от тройката, където отново мястото му ще бъде заето отново от Букър, който триумфира в надпреварата през 2018-а година. 

23-годишният играч е в своя 5-и сезон в Лигата, като има средно по 26,4 точки през този сезон. Той е първият представител на Слънцата в двубоя от Стив Неш през 2011-2012. 

69-ият Мач на Звездите в НБА ще се състои в понеделник от 3:00 часа сутринта българско време в Чикаго и ще противопостави отново отборите на ЛеБрон Джеймс и Янис Антетокумпо един срещу друг. Двубоят ще бъде в специален формат в памет на Коби Брайънт, дъщеря му Джана и останалите загинали при катастрофата с хеликопрет в края на януари.