ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис изведоха ЛА Лейкърс до важна победа над Денвър, но Краля твърди, че целта на тима не непременно да бъде поставен под №1 в плейофите. 

Езерняците спечелиха драматично със 120:116 след продължение като гости и така подобриха баланса си до 41-12, докато Нъгетс са с 38-17. При успех на домакините битката за върха можеше и да се завърже. 

„Изобщо не говорим  за позицията си, но естествено искаме да играем възможно повече пред своите фенове. Единственото, което има значение е настоящето, така че няма причина да се тревожим да бъдещето“ заяви ЛеБрон, който се отчете с 12-ия си трипъл-дабъл за сезона от 32 точки, 12 борби и 14 асистенции за победата. Антъни Дейвис добави 33 точки и 10 овладени топки. 

Мачът бе много оспорван, като Денвър имаше своите моменти, но домакините не успяха да вкарат точка в последните 3 минути на продължението. Никола Йокич пропусна 3 стрелби и взе някои грешни решения, които помогнаха на калифорнийци да стигнат до триумфа. 

„Направих някои ужасни грешки. Всяко мое решение и действие бе грешно, така че трябва да съм по-добър в това“ заяви сърбинът, чийто тим има победа победа повече от ЛА Клипърс и 2 повече от Юта в битката за второто място в конференцията.