Три от най-големите легенди в историята на НБА и баскетбора, начело с Коби Брайънт, бяха официално обявени за финалисти за Залата на Славата на баскетбола в Спрингфийлд, Масачузетц. Тим Дънкан и Кевин Гарнет са другите двама. 

Предстои финалното гласуване на Комисията по приемане, като тези, които ще бъдат приети трябва да получат поне 18 от възможни 24 гласа. Няма съмнение обаче, че този тези трима баскетболисти ще бъдат удостоени с голямата чест.  

Приетите официално ще бъдат обявени по време на финалната четворка в NCAA на 4 април, а церемонията по приемането ще се състои на 29 август. 

Сред финалистите е още още извелия Хюстън до 2 титли през 90-те години на миналия век Руди Томджанович, бившата звезда от женската НБА Тамика Кечингс, както и още някои легенди на колежанския баскетбол. 

Светът все още скърби за трагичната гибел на Коби, дъщеря му Джана и още 7 души при катастрофа с хеликоптер, но отдаването на почит към легендата на ЛА Лейкърс не спира. 

Коби спечели 5 титли с Езерняците и се превърна във вдъхновител за поколения. Също 5 шампионски пръстена, но със Сан Антонио взе Дънкан, докато Гарнет бе веднъж шампион с Бостън, след като преди това изигра 12 впечатляващи сезона за Минесота.