Хюстън Рокетс ще опита да опровергае прогнозите и да стигне далеч в плейофите на НБА без сериозно присъствие в подкошието, като сега тимът планира привличането на още две леки крила. 

Майк ДиАнтони от известно време залага на изключително ниска петица с играчи високи до 200 см., след като тимът трансферира центъра Клинт Капела и сега към състава се очаква да се присъединят ветераните ДеМари Каръл и Джеф Грийн. 

Първият е висок 198 см. и наскоро се договори да напусне Сан Антонио, където почти не играеше. Вторият е 203 см. като първоначално ще подпише 10-дневен договор, но очакванията са да остане до края на сезона. 

И двамата са полезни в защита, като в кариерата си Грийн има средно по 13 точки на мач, а Каръл по 9 и се очаква да бъдат сериозна подкрепа за Джеймс Хардън и Ръсел Уестбрук. 

Ракетите разчитат изключително много на стрелба отдалеч, а в последните мачове като център за тях играе Пи Джей Тъкър. Отборът е 5-и в момента на Запад с баланс 34-20, но не изостава чак толкова много от тимовете пред себе си, като е само с 2 загуби повече от ЛА Клипърс и Юта и 3 от Денвър.