Кампанията за една от звездите в НБА Кайри Ървинг ще приключи преждевременно, след като от Бруклин обявиха, че гардът ще се оперира. 

Плеймейкърът има проблеми в дясното рамо и пропусна 26 мача по-рано през кампанията, като записа едва 20 участия за Мрежите. 

Тъй като болките са продължили и след нова консултация със специалист, е взето решение, че е по-добре Ървинг да претърпи хирургическа интервенция и да не играе до края на сезона. 

„Той е разочарован и това е съвсем нормално, но ние го подкрепяме, а и в крайна сметка след всички консултации, които направихме преценихме, че това е най-доброто решение” заяви генералният мениджър Шон Маркс. 

„Нашата основна цел е играчите ни да бъда здрави в дългосрочен план. Не гледаме какво ще се случи в следващите 2-3 месеца, а в следващите 2-3 години” добави той. Както е известно и другата суперзвезда на отбора Кевин Дюрант пропуска кампанията заради скъсан ахилес, така че целта е те да бъдат готови за следващия сезон. 

Мрежите така или иначе изглеждат сигурни за плейофите, независимо че тази нощ паднаха от Филаделфия със 104:112 след продължение.  Те са с баланс 25-29 и са 7-и на Изток, докато 9-ият Вашингтон е едва с 20-33. 

Джоел Ембийд поведе Сиксърс с 39 точки и 17 борби и след мача обяви, че е най-добрият в света. Филаделфия губеше с 30:50 3 минути преди края на втората четвърт, но успя да стигне до страхотен обрат.