Александър Везенков отново игра добре и завърши с 9 точки и 3 борби при драматичната загуба на Олимпиакос от Макаби със 70:71 в Евролигата. 

Българинът записа 20 минути в Тел Авив, като бе на паркета в цялата последна четвърт. Той реализира 3 от 4 стрелби от тройката, 2 от които именно в последната част. 

През второто полувреме Олимпиакос навакса пасив от 10 точки и поведе с 62:55 в средата на последния период. Авансът все още бе 69:65 в последните секунди, като Везенков пропусна от крилото да реши всичко. 

След това Скоти Уилбекин бе фаулиран при стрелба отдалеч и реализира и при трите си опита, за да намали изоставането на точка. Уейд Болдуин пропусна веднъж от линията за гостите, а след това сбърка в защита и Уилбекин вкара тройка 10 секунди преди края. 

При последната възможност играчите на Олимпиакос дори не стигнаха до изстрел, правейки поредната от своите 20 грешки. Така тимът не успя поне временно да излезе на 8-о място и влоши баланса си до 11-15. 

В същото време  в друг мач Никола Миротич донесе успеха на Барселона над ЦСКА в Москва с 82:80 след кош в последната секунда с дърпане назад в стил „Дирк Новицки”. Така каталунците си осигуриха участие в плейофите. 

Лидерът Анадолу Ефес пък постави рекорд от 12 поредни победи като гост, след като спечели с 99:86 в Берлин срещу Алба и се подобри до 23-3.