Членът на „Залата на славата“ в НБА Патрик Юинг, сега старши треньор на Университета Джорджтаун, е в болница с коронавирус. 57-годишният бивш баскетболист публикува в своя профил в Туитър новината, че е дал положителна проба за заразата.

„Този вирус е сериозен и не бива да бъде подценяван. Искам да окуража всички да се пазят и грижат за себе си и своите близки. Сега, повече от всякога, искам да благодаря на здравните работници и всички на първа линия, които се борят с вируса. Всичко ще бъде наред и ще се справим с това“, успокои той своите привърженици и близки.

Спортният департамент на Джорджтаун сподели в свое изявление, че Юинг е „под медицинско наблюдение и изолиран в местна болница“.

„Той е единственият член на мъжката баскетболна програма, който тества положително за вируса“, се казва в изявлението. Юинг, който беше част от Дриймтима на САЩ, спечелил олимпийската титла през 1992, както и злато на Игрите през 1984, игра 17 сезона в НБА, най-вече с екипа на Ню Йорк Никс, като участва 11 пъти в „Мача на звездите“.

Никс изпратиха на легендата си пожелания за скорошно оздравяване. Той бе първи избор в Драфта, след като изведе Джорджтаун до националната титла през 1985 и бе избран за „Новобранец на годината“ през 1986.

След като приключи състезателната си кариера, Юинг се насочи към треньорството и прекара много сезони като асистент, преди да поеме поста в Университета Джорджтаун. /БГНЕС