Малко преди края на сезона в Байерн все още има огън, но той пламна със страшна сила не в официален мач, а по време на тренировка на отбора. В основата на скандала по време на дъждовното занимание бяха централният нападател Роберт Левандовски и централният бранител Джером Боатенг.

Двамата бяха в различни отбори и на няколко пъти влизаха твърдо в единоборствата. Остър шпагат на Боатенг повали Левандовски, който се изправи на крака, но каза нещо по адрес на защитника. По-късно германският национал се строполи на земята при опит на поляка да отнеме кълбото и страстите се разгорещиха.

Не последва сигнал за нарушение и това разгневи тъмнокожия световен шампион, който се разкрещя. Малко след това двамата отново се сритаха и Джером налетя на Левандовски, но беше спрян от Меди Бенатия и Рафиня.

Филип Лам пък веднага застана на пътя на стрелеца, а треньорът Пеп Гуардиола веднага изпрати биткаджиите под душовете. Първи се прибра Боатенг, а след него в съблекалните влезе и Левандовски. Двамата си имат стара закачка, още от времето, когато полякът беше снайперист на Борусия Дортмунд.

Кръг преди края на сезона настроението в Байерн не е особено добро. Тимът отпадна от Борусия Дортмунд за купата на Германия и от Барселона в Шампионската лига, точно в подножието на финалите.

В първенството баварците наредиха три поредни поражения, точно след като подпечатаха спечелването на сребърната салатиера.