Байерн Мюнхен обърна третия най-силен гост този сезон Дармщадт и победи заслужено с 3:1 в мач от 22-ия кръг на Бундеслигата, игран на стадион "Алианц Арена".

Шампионите имаха смазващо превъзходство през първото полувреме, в което нацелиха две греди, отправиха 15 удара и владееха топката в 77% от времето, но Дармщадт се оттегли с гол аванс на почивката, благодарение на Сандро Вагнер.

Веднага след почивката Байерн изравни, а двайсетина минути преди края осъществи и пълен обрат. И двата гола бяха реализирани от Томас Мюлер по идентичен начин - спиране на гърди и безпощадна стрелба от въздуха.

Шест минути преди края на редовното време Роберт Левандовски се разписа след подаване на Франк Рибери и реализира своя 22-и гол през кампанията.

Така лидерът Байерн събра 59 точки на върха и води с 11 на втория Борусия Дортмунд, който играе утре. Дармщадт е 13-и с 24 пункта на сметката си.


Домакините очаквано стартираха много по-дейно и още в самото начало Ариен Робен на два пъти обстрелва противниковата врата. В първия случай холандецът прати топката в аут, а във втория - в ръцете на вратаря Матения.

Отклонен от Калдирола снаряд на Артуро Видал можеше да изненада неприятно гостуващия отбор, но топката се отби в напречната греда и излезе в корнер, от който не произлезе нищо опасно. После бекът Рафиня отправи много хубав изстрел, но намери мрежата от външната й страна.

Преди да изтече четвърт час игра Дъглас Коста подаде на Роберт Левандовски и той засече майсторски, но Матения спаси с феноменален рефлекс. Малко след това лидерът при реализаторите в Бундеслигата пак се озова на добра позиция, но не успя да стигне до топката след пас на Коман.

Натискът на баварците ставаше все по-силен и те владееха топката в 75% от времето, почти пред наказателното поле на опонента си. Томас Мюлер подаде за Левандовски, който видя включилия се Робен, но бранител подложи тялото си и предотврати сигурно попадение на холандеца. В средата на първото полувреме Робен беше изведен сам срещу вратаря, но стреля в коляното му. 

Така се стигна до 26-ата минута, в която Дармщадт шокира славния си противник при първата си атака в мача. Сандро Вагнер не засече добре центриране отляво, но топката стигна до Сиригу, който центрира отдясно към малкия пеналт. Този път Вагнер не сбърка и попари стадиона след точен удар с глава.

Късметът продължаваше да покрива "лилиите", защото напречната греда ги спаси за втори път в двубоя. Този път я разтресе Дъглас Коста, като вратарят само изгледа ситуацията. 

Към края на първата част Мюлер и Видал стреляха в ръцете вратаря, а в добавената част Матения се намеси добре при техничен опит на Робен да го прехвърли и при далечен удар по земя на Младия талант Джошуа Кимих.

Логичното се случи малко след почивката, когато Томас Мюлер изравни резултата в типичен свой стил. Световният шампион спря на гърди центриране на Рафиня и с върха на бутонката си стреля безапелационно от въздуха.

Десетина минути след паузата Левандовски отправи удар от паднала позиция, но топката се отби в крак на противник. Полякът имаше претенции за дузпа при следващата акция на тима си, но реферът даде знак играта да продължи.

В средата на второто полувреме Франк Рибери подаде за Роберт Левандовски, който вкара топката в опразнената врата, но попадението бе отменено заради засада на французина при паса преди това на Бернат към него.

Двайсетина минути преди края на редовното време Томас Мюлер вкара уникално попадение. Той получи пас от Артуро Видал, отново си спря на гърди и стреля по фантастичен начин от въздуха, намирайки се с гръб към вратата. Топката влетя в горния ляв ъгъл и изненада Матения.

Малко след това вратарят на гостите се намеси добре при удар отблизо на Дъглас Коста, а Ариен Робен би над напречната греда.

В 84-ата минута Байерн сложи точка на спора, отново с участието на Мюлер. Той подаде вляво за Франк Рибери, който пусна за Левандовски и този път голът на поляка не беше отменен заради засада.

 

Байерн Мюнхен - Дармщадт  3:1

0:1 Сандро Вагнер - 26'
1:1 Томас Мюлер - 49'
2:1 Томас Мюлер - 71'
3:1 Роберт Левандовски - 84'

 

Байерн: Нойер, Ташчъ (Бернат - 53'), Кимих, Рафиня, Алаба, Видал, Коман (Рибери - 53'), Робен (Алонсо - 81'), Коста, Мюлер, Левандовски

Дармщадт: Матения, Гарикс, Райкович, Калдирола, Диас, Сиригу (Заилер - 73'), Юнгвирт, Холанд (Горка - 87'), Кемпе, Вранчич (Розентал - 61'), Вагнер