Байерн Мюнхен победи Волфсбург спокойно с 2:0 като гост в мач от 23-ия кръг на Бундеслигата, игран на стадион "Фолксваген Арена".

Шампионите имаха игрово превъзходство през първото полувреме, но най-чистото голово положение беше пропуснато от Шефер точно преди почивката.

Малко след подновяването на играта съдиите допуснаха груба грешка, отменяйки напълно редовно попадение на Роберт Левандовски. 

В средата на втората част обаче Коман откри резултата след техничен удар от въздуха, а малко след това участва в атаката за втория гол на своя отбор, реализиран от водещия голмайстор в първенството Левандовски.

Лидерът Байерн събра 62 точки и води с 11 на втория Борусия Дортмунд, който играе утре. Волфсбург е осми с 31 пункта на сметката си.


Празнуващите своя 116-и рожден баварци започнаха агресивно и остро подаване на Кингсли Коман беше пресечено, а снаряд на Дъглас Коста беше блокиран от съперников футболист.

Налдо изчисти много опасно с глава при центриране в наказателното поле на домакините, а малко по-късно Чаби Алонсо отправи много силен, но неточен изстрел от дистанция.

Преди да изтече четвърт час игра младият Джошуа Кимих допусна много груба грешка, оставяйки топката за Макс Крузе, но Мануел Нойер внимаваше, излезе и изчисти. Удар от въздуха на Томас Мюлер пък попадна право в ръцете на Кастеелс.

Тъкмо беше изминал половин час игра, когато вратарят на домакините предотврати сигурно попадение с адекватна намеса. Роберт Левандовски получи в наказателното поле и се опита да намери Коман на далечната греда, но Кастеелс се хвърли смело и улови.

При една от редките акции на "вълците" Макс Крузе намери вратичка за стрелба, но топката по никакъв начин не застраши Нойер. После Налдо шутира от пряк свободен удар, но най-добрият вратар в света отново се намеси добре.

В последната минута на първата част Волфсбург изпусна най-доброто положение в мача. Юлиан Дракслер центрира в наказателното поле, където Макс Крузе свали с глава за Шефер, но неговият шут мина покрай десния страничен стълб.

При първата интересна ситуация след почивката се стигна до сериозна съдийска грешка в ущърб на Байерн. Коман изведе Томас Мюлер в наказателното поле и световният шампион подаде на Левандовски, който вкара на празна вратата. Съдиите обаче маркираха несъществуваща засада на Мюлер при паса на французина към него.

Веднага след това полякът се озова на стрелкова позиция леко вляво, но шутира над целта. Не след дълго на отсрещната врата Юлиан Дракслер стреля право в горния десен ъгъл, но Нойер спаси по феноменален начин.

В средата на второто полувреме Байерн откри резултата чрез Кингсли Коман. Шут на Левандовски беше блокиран и никой от защитниците на домакините не тръгна към топката. Коман стреля технично от въздуха и реализира в долния ляв ъгъл.

Двайсетина минути преди края на редовното време Треш центрира по земя отдясно и Виериня стреля от движение, но Нойер се пласира чудесно и улови. 

Четвърт час преди края на мача Роберт Левандовски практически сложи точка на спора с втори гол за своите. Коман центрира отдясно, а Рибери свали с гърди в наказателното поле. Левандовски се оказа на правилната позиция и вкара с мигновен удар с десния крак.

Гостуващият отбор можеше да ликвидира интригата още при следващата си акция, но капитанът Лам намери тялото на Родригес с мощна тупалка. Волфсбург тръгна в атака и Крузе стреля по диагонала, но Нойер отново парира.

В последните минути и двата отбора не сътвориха нищо съществено, а баварският колос вече има точно два пъти повече точки от вицешампиона на Германия през този сезон.


Волфсбург - Байерн Мюнхен 0:2

0:1 Кингсли Коман - 66'
0:2 Роберт Левандовски - 74'

 

Волфсбург: Кастеелс, Налдо (Кнохе - 76'), Данте, Родригес, Виериня, Треш (Шюрле - 73'), Луис Густаво, Шефер (Азауи - 84'), Дракслер, Арнолд, Крузе

Байерн Мюнхен: Нойер, Алаба, Кимих, Лам, Бернат, Алонсо, Коман (Роде - 88'), Коста (Тиаго Алкантара - 50'), Робен (Рибери - 56'), Мюлер, Левандовски