С позорна съдийска грешка Реал Мадрид успя да отстрани Байерн Мюнхен в титаничния реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига. Защитаващият трофея си мадридски колос спечели мегасблъсъка на "Бернабеу" с 4:2 след продължения.

Баварците направиха много силен мач и победиха 2:1 в редовното време, но в добавения половин час бяха брутално ощетени от унгарската съдийска бригада начело с Виктор Касай.

Кристиано Роналдо изравни 2:2 от метър засада, която остана незабелязана от реферите и даде начало на скандалния обрат за мадридчани. До края на 120-те минути Роналдо оформи хеттрик, а Марко Асенсио заби четвърти гол във вратата на отчаяните баварци.

В добавка към нередовния гол за Реал Касай изгони доста пресилено Видал от Байерн малко преди края на редовното време. Чилиецът получи втори жълт картон, въпреки че при шпагата си в краката на Асенсио успя да избие топката.

Иначе смелите баварци успяха да победят в 90-те минути след гол от дузпа на Левандовски и автогол на капитана на Реал Серхио Рамос. В крайна сметка Роналдо и съдията Касай нокаутираха Байерн и така Реал продължава защитата на титлата си в Шампионската лига.


 Очаквано Байерн започна активно двубоя в търсене на гол, предвид пасива 1:2 от първия мач, докато Реал заложи на по-предпазлива игра с дебнене на контри. Първата опасност дойде пред мадридската врата в 9-аат минута. След пробив отляво Алкантара засече ниско центриране, но бе блокиран от хвърлилия се пред вратата Марсело.

След това топката попадна в Робен, който шутира мощно по диагонала, но намери мрежата от външната страна. Баварците държаха инициативата до към средата на полувремето, без обаче да стигнат до ново сериозно положение за гол.

Домакините усетиха, че си играят с огъня по този начин и опитаха да изнесат играта в половината на Байерн. Изненадващо всичко опасно, което създаде Реал, дойде от много силния на десния бек Даниел Карвахал.

В 26-ата минута бранителят завърши силна контра на "кралете" с диагонален шут отдясно - Нойер плонжира и изби с върха на пръстите си, но незнайно защо обаче съдията Касай отсъди аут.

Малко след това мадридчани пропуснаха най-добрата си възможност да поразят баварската врата. Нойер изби остра топка от Карвахал на фланга, която попадна на крака на Серхио Рамос фронтално на дузпата, но шутът на капитана на Реал бе избит от Ботаенг на самата голлиния.

В 34-ата минута след поредното си включване отдясно Карвахал извади топката на границата на наказателното поле за Тони Кроос, който обаче стреля над вратата. Последваха нови силни атаки на домакините, при които Нойер се намеси на два пъти при удари на Роналдо и Кроос.

Така двата отбора се оттеглиха на почиката без голове, след като Байерн имаше предимство във владението на топката, но Реал създаде по-опасните моменти.

Второто полувреме започна привидно с натиск на Реал. Артуро Видал без малко да изгори с втори жълт картон и да остави Байерн с човек по-малко на терена след груб фаул срещу Каземиро.

В 48-ата минута Коварен удар на Иско профуча покрай лявата греда на Нойер. Малко след това баварците се развихриха в атака. Първо Робен получи топката на метри от врата, но прехвърлящият му удар бе избит от Марсело на голлинията.

При следващата атака отново Робен нахлу в наказателното поле и бе спънат от Каземиро, а реферът Виктор Касай посочи бялата точка. Левандовски хладнокръвно реализира дузпата и върна надеждите на Байерн за класиране напред.

След попадението Байерн продължи да натиска, а Реал прие играта в своята половина. Въпреки това "кралете" стигнаха до изравнителен гол. В 76-ата минута Каземиро центрира отлично в наказателното поле на баварците, където Роналдо бе изпуснат от Лам и с глава  заби топката в мрежата за 1:1.

Байерн обаче не се обезкуражи и само две минути по-късно отново поведе в резултата. Капитанът на Реал Серхио Рамос се намеси лошо в наказателното поле и прати топката в собствената си врата.

При този резултат сблъсъкът отиваше на продължения, след като преди седмица испанците спечелиха с 2:1 в Мюнхен. В 84-ата минута положението за Байерн стана кошмарно, след като Видал бе изгонен с втори жълт картон за фаул срещу Асенсио.

При повторенията обаче се видя, че чилиецът първо изби топката и изгонването му бе пресилено. Байерн устиска победата до края на мача и доведе сблъсъка до продължения. В тях Реал очаквано имаше предимство, предвид намаления състав на съперника.

В 97-ата минута Роналдо шутира от далеч, но Нойер се намеси впечатляващо, а при продължението на атака Марсело не улучи вратата. Байерн се отчете с опасна контра, при която Робен направи дълъг рейд в половината на Реал и подаде наляво за Дъглъс Коста, но бразилецът стреля покрай далечната греда. Така дойде в 105-ата минута, когато съдийската бригада начело с Виктор Касай отряза брутално главата на Байерн.

Реал изравни с неродвен гол и на практика си подпечата класирането на полуфиналите. Серхио Рамос с чудесно центриране намери Роналдо в наказателното поле, където португалецът овладя топката и простреля Нойер.

От повторенията ясно се видя, че Кристиано бе в засада и голът е нередовен. След това Бахерн свали гарда и Роналдо оформи своя хеттрик, а Марко Асенсио заби четвърти гол за скандалния обрат на Реал, който продължава на полуфиналите с общ резултат 6:3

Реал Мадрид - Байерн Мюнхен 4:2

0:1 Левандовски 53-дузпа

1:1 Роналдо 76

1:2 Рамос 78-автогол

2:2 Роналдо 105

3:2 Роналдо 110

4:2 Асенсио 112

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Начо, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос (114 - Ковачич), Иско (71 - Васкес), Бензема (64 - Асенсио), Роналдо

Байерн Mюнхен: Нойер, Лаам, Хумелс, Боатенг, Алаба (75 - Мюлер), Алонсо, Видал, Робен, Тиаго, Рибери (71 - Дъглъс Коста), Левандовски (88 - Кимих)

Стадион: "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

<iframe src="https://vk.com/video_ext.php?oid=-76470207&id=456257093&hash=a662d8dd5294721d" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>