В лагера на германския шампион Байерн Мюнхен се разрази истински бум на бебета и президентът на клуба Ули Хьонес ще трябва да построи детска градина в близост до "Зебенер Щрасе", шегуват се в Германия.

Най-тиражният европейски вестник "Билд" е изготвил специална таблица, в която разкрива колко са малчуганите на футболистите във всеки един отбор в Бундеслигата в момента. Байерн е безапелационен лидер с 27 деца.

Наскоро защитникът на баварците Матс Хумелс стана баща за първи път - неговата съпруга Кати роди момче. Нападателят Сандро Вагнер чака скоро третото си дете. Халфът Себастиан Руди ще стане баща за сефте през април, а "Хави Мартинес разкри след мача с Леверкузен, че половинката му отново е бременна.

Припомняме, че миналата година се родиха бебета в семействата на Артуро Видал, Роберт Левандовски и Тиаго Алкантара. В края на 2016 година в клуба на бащите влезе и Хави Мартинес.

Втори по отношение на бейби-бума е Айнтрахт Франкфурт (20 деца), следван от Хамбургер (18), Борусия Мьонхенгладбах (15) и Борусия Дортмунд (14). Прави впечатление, че вицешампионът РБ Лайпциг има само едно дете в семействата на футболистите. Това обаче е логично, защото "биковете" имат един от най-младите състави във водещите европейски първенства.