Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер най-после може да тренира отново на високи обороти, след като не е играл от септември миналата година.

Тогава най-добрият вратар в света за периода 2013-2016 година получи трета контузия в костица на крака и от клуба му назначиха по-продължително лечение.

Миналата седмица Ману най-после хвърли патериците и даде надежда на феновете на отбора, че скоро ще се завърне в игра. Тази седмица стражът е започнал интензивни тренировки, пише "Билд".

Добрата новина издаде колегата му Свен Улрайх, който заяви пред телевизия Sport1: "Мануел вече тича и постепенно ще започне по-големи натоварвания. Навряно ще му отнеме 2-3 седмици, за да тренира наравно с останалите. Аз ще играя докато той навлезе в оптимална форма".

Все пак резервният вратар на Байерн смята, че Нойер ще запише първия си официален мач за годината чак през март. 

Според професор Улрих Щьокле, който оперира Нойер на 19 септември, 31-годишният световен шампион се нуждае от 6 седмици, за да навлезе отново в нормалния тренировъчен процес на отбора.

"Казах на Мануел, че той разполага с цялото време на света, за да се възстанови напълно и да навлезе във форма. Изобщо не изпитвам недоволство, защото ценя много Мануел като играч и човек. Тази контузия не трябва да му се случва отново", заяви треньорът Юп Хайнкес.

Добрите новини за баварците не спират дотук, защото още един вратар е пред завръщане. Става дума за младия талант Кристиан Фрюхтъл, който тренира 6 седмици след контузията в левия крак.