Списание "Шпорт Билд" разкри причината, поради която от ръководството на Шалке са бесни на своя футболист Леон Горецка, който преминава в Байерн Мюнхен като свободен агент през лятото.

Дори председателят на Надзорния съвет на "миньорите" Клеменс Тьонис си призна, че е изпитал гняв от решението на 22-годишния германски национал да облече фланелката на баварския колос.

Всичко започнало миналия понеделник, когато е организирана среща между боса Тьонис, спортния директор Кристиан Хайдел, Горецка и агента на играча Йорг Нойбауер. Тогава Леон е съобщил на шефовете си, че мисли за Байерн.

Тьонис и Хайдел са започнали да убеждават офанзивния халф, че това би било огромна грешка, защото ще нарани феновете, ще се отрази на представянето на Горецка и ще намали шансовете му за изява на Мондиал 2018. 

Като за капак Тьонис е предложил на техничаря и невиждана за историята на клуба заплата от 12 милиона евро. Обяснявайки му, че той е един от най-класните футболисти на планетата, който е на път да стане легенда в Гелзенкирхен още на младини. Интересното е, че Леон е започнал видимо да се разколебава за намеренията си и това е дало надежда на шефовете.

Само два дни по-късно обаче Нойбауер е информирал Тьонис и Хайдел за решението на клиента си - минаване на медицински преглед в Мюнхен в четвъртък и подписване на договор с Байерн! Хайдел реагирал дипломатично, но Тьонис бил бесен и излял гнева си. 

Очевидно силната фигура в Шалке все още не може да приеме решението на Горецка, защото обеща да го "замрази" до края на сезона. Оправдавайки се с ненавистта на феновете към своя доскорошен любимец...