Легендата на Барселона Шави смята, че в момента четири клуба са на възможно най-високо ниво във футбола - неговият бивш отбор, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Байерн Мюнхен. 

Той отдели специално внимание на баварската машина и смята, че воденият от Юп Хайнкес тим може да спечели втори требъл в историята си.

"За мен четири отбора стоят на едно ниво - Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Байерн Мюнхен", коментира испанецът пред списание "Шпорт Билд".

"Всеки във футбола уважава Юп Хайнкес и този респект се усеща към неговия отбор. Той успя да вкара ред в Байерн, който е по-стабилен в защита и изгражда добре атаките си."

"Отборът играе като колектив - атакува заедно и после се защитава компактно. Това ме кара да се сещам за техния отбор от 2013 година. Байерн върви на прав път за нов требъл."

"Впечатлен съм от Томас Мюлер, Роберт Левандовски и Джошуа Кимих. Той разбира играта и е невероятно вариативен. Може да играе еднакво добре като защитник и полузащитник. Пеп Гуардиола беше негов ментор, а когато Пеп подкрепя даден играч толкова много, значи той е много добър", допълни Шави.