Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер разкри кога се очаква да поднови тренировки след тежката контузия. Както е известно, само в рамките на няколко месеца най-добрият страж на планетата за периода 2013-2016 година счупи костица на стъпалото цели три пъти.

"Ако нещата вървят добре, ще бъда на терена през следващата седмица. Важно ми е отново да играя футбол, за да не се завръщам без изиграни мачове в националния отбор", коментира Нойер пред клубната телевизия на Байерн.

"Завръщането ми се вижда на хоризонта. Вече се чувствам добре и днес тичах за първи път на 100%. Но не искам да казвам кога точно ще се завърна за официалните мачове. Все още не е сигурно кога точно ще бъда напълно готов за игра."

"Пожелавам си да играя за Байерн до края на сезона и това изглежда реалистично. Но не мога да посоча краен срок. Не мога да го сторя нито аз, нито лекарят, нито фитнес треньорът ми."

"За мен е важно да не получавам нова контузия на крака, защото тогава кариерата ми ще бъде застрашена. Този период от септември месец досега беше много труден за мен. Работих здраво и на Нова година, по време на почивките... Имаше случаи, в които от клуба ми казваха да се разкарам и да не тренирам, за да си почивам..."

"Посещението на националния отбор във вторник ми помогна, защото за мен беше чудесно да бъда част от Бундестима след толкова дълго отсъствие. Чувствам го като двугодишно отсъствие", добави Ману.