Нико Ковач е новият треньор на германския футболен шампион Байерн Мюнхен, съобщава "Билд".

46-годишният хърватски специалист е подписал договор за две години в началото на април, като ще замени на поста в баварския град 72-годишния ветеран Юп Хайнкес, който се оттегля след края на кампанията.

Хайнкес вече изведе Байерн до титлата в Бундеслигата, като има възможност за "требъл", тъй като на отбора предстоят полуфинали в Шампионската лига и за купата на страната.

Ковач има действащ контракт с Айнтрахт Франкфурт за още 14 месеца, но в споразумението има клауза за преждевременно освобождаване срещу 2,2 милиона евро, която ръководството на Байерн ще активира.

Хърватинът пое Айнтрахт през март 2016 година и успя да спаси отбора от изпадане, а през настоящия сезон под негово ръководство франкфуртци се борят за класиране в Лига Европа.

Преди това Ковач беше национален селекционер на Хърватия, а като футболист той игра в Байерн в периода 2001-2003 година.

Другите кандидати за поста са били Ралф Хазенхютл от РБ Лайпциг, Юлиан Нагелсман от Хофенхайм и Томас Тухел, който е отпаднал от сметките, тъй като поема Пари Сен Жермен през лятото.