Новият-стар шампион на Германия Байерн Мюнхен продължи да изтезава противниците си и след като подпечата шестата си поредна титла. Днес момчетата на Юп Хайнкес разбиха  Борусия Мьонхенгладбах с 5:1 в мач от 30-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

"Жребчетата" започнаха много надъхано и откриха чрез Йосип Дърмич в деветата минута, но към края на първото полувреме най-успешният германски клуб осъществи пълен обрат с голове на германския национал Сандро Вагнер в рамките на четири минути.

Още в началото на второто полувреме Байерн отказа един от най-неудобните си противници през последните четири сезона, вкарвайки му трети гол чрез Тиаго Алкантара. В средата Давид Алаба вкара с шут извън наказателното поле, а в 82-ата минута се разписа и Роберт Левандовски. Така Байерн събра 75 точки на върха, докато Гладбах е на осма позиция с 40 пункта в своя актив.


Срещата започна сравнително спокойно, но в деветата минута "жребчетата" нанесоха удар в лицето на любезния си домакин. Хофман подаде отдясно на Дърмич и той финтира Никлас Зюле, за да отбележи по диагонала с левия крак.

Като цяло гостуващият отбор беше доста по-деен и малко по-късно статистиката показа цели 69% владеене на топката. Баварците изглеждаха доста пасивни и все още не успяваха да влязат в мача.

Тъкмо беше изминал четвърт час игра, когато Байерн беше много близо до изравняването след хубава комбинация. Тиаго Алкантара копна хитро зад защитата и Томас Мюлер стреля ефектно от въздуха, но покрай левия страничен стълб.

До средата на първото полувреме отново Мюлер получи две възможности, стреляйки с глава. В първия случай той прати кълбото в ръцете на Ян Зомер, а след това параболата не се оказа достатъчна, за да бъде намерена вратата на съперника.

В 37-ата минута Байерн все пак изравни. Никлас Зюле подаде вдясно за Мюлер, който пусна топката успоредно на голлинията и на празна врата Сандро Вагнер добута кълбото в мрежата, вкарвайки десетия си гол за сезона.

Само четири минути по-късно зверският натиск на баварците даде резултат и те осъществиха пълен обрат. И този път голмайстор беше Вагнер, като таранът отбеляза от почти невъзможна позиция. Той скочи най-високо при балонното центриране на Мюлер и вкара с глава почти с гръб към вратата.

Шест минути след почивката Байерн нанесе своя трети удар, като Вагнер беше близо до хеттрик. Неговият удар беше спасен от Зомер, но Тиаго Алкантара направи успешна добавка отблизо.

Последва удар от движение на Хамес в гредата, но в средата на втората част интригата се изпари. Давид Алаба финтира защитник и стреля с по-слабия си десен крак, но пък заби кълбото неспасяемо в обратния на Зомер ъгъл.

В 82-ата минута и влезлият като резерва Роберт Левандовски записа името си сред голмайсторите, увеличавайки сметката си в листата на най-добрите стрелци на цели 27 попадения. Интересното е, че за поляка това беше едва втори гол в 13 мача срещу този съперник.

В последната минута на редовното време Левандовски можеше да се разпише още веднъж, но би фалцово покрай десния страничен стълб.


Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах 5:1

0:1 Йосип Дърмич - 9'
1:1 Сандро Вагнер - 37'
2:1 Сандро Вагнер - 41'
3:1 Тиаго Алкантара - 51'
4:1 Давид Алаба - 67'
5:1 Роберт Левандовски - 82'

 


Байерн Мюнхен: Улрайх, Зюле, Хумелс, Алаба (Рафиня - 73'), Кимих, Руди, Толисо, Тиаго, Бернат, Мюлер (Хамес - 46'), Вагнер (Левандовски - 70')

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Вестергаард, Гинтер, Вендт, Елведи, Хофман (Грифо - 65'), Крамер, Закария (Щробъл - 81'), Азар, Дърмич (Кюзанс - 65'), Рафаел