Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес говори преди утрешния полуфинален сблъсък за Купата на Германия с Байер Леверкузен. "Аспирините" се намират в невероятна форма и в последните си два мача разфасоваха директните си съперници за място в Шампионската лига РБ Лайпциг и Айнтрахт Франкфурт с един и същ резултат - 4:1.

"Байер Леверкузен е много добър контраатакуващ отбор, който разполага със страхотен микс от млади и опитни футболисти. Те разполагат с много добри офанзивни играчи. Винаги се радвам, когато се срещам с Леверкузен, защото се наслаждавах на времето си начело на отбора. Сега Хайко Херлих върши превъзходна работа начело на отбора и го води убедително", коментира Хайнкес.

"Байерн има богати традиции в турнира за Купата на Германия, но Байер се намира в много добра форма. Игрово и тактически това е много силен отбор. И вярвам, че един ден тимът ще стане шампион на Германия. Радвам се от срещата със старите си познати. Финалът за Купата на Германия е нещо специално и ние искаме да играем в него, но сега ни предстои последното препятствие."

"В трудни ситуации трябва да имаш здрава психика. А Байерн е доказвал, че има такава. В това отношение моят отбор е възможно най-добре подготвен. Аз никога не съм имал проблеми с мотивацията, без значение дали съм водил Реал Мадрид, Байерн или Леверкузен. Промених само нагласата си - станах по-спокоен. Защото в този забързан свят се научих да бъда по-кротък."

"Артуро Видал е голям боец, който искаше да играе срещу Реал Мадрид. Той е професионалист на 100% и иска винаги да бъде на терена. Все още не знаем колко дълго време ще отсъства той. Той получи болката без намесата на друг футболист", добави Дон Юп.